Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Конкурс за упућивање на школовање и обуку на Војној академији у Београду

| Бања Лука | Понедељак, 27. фебруар 2023.

 

 

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је јавни конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за упућивање на школовање и обуку на Војној академији Универзитета одбране, Министарства одбране Републике Србије, студијски програм академске студије Војно ваздухопловство – пилот хеликоптера.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу који је објављен данас у дневном листу „Глас Српске“, може се наћи и на интерент страници Управе за полицијску обуку www.education.muprs.org . 

Селекција и избор кандидата састоји се из три дијела:

-први дио селекције кандидата реализује МУП Српске,

-други и трећи дио селекције кандидата вршиће се на Војној академији у Београду.

Селекција ће укључивати провјере знања из математике и провјеру физичких способности кандидата, те психолошку и медицинско-здравствену процјену.

Током процеса селекције врши се и безбједносна провјера кандидата. 

Коначни избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврђује МУП Српске.Конкурс је отворен 15 дана од дана објављивања, односно у разматрање ће бити узете пријаве које пристигну или препорученом поштом буду послате до 14. марта 2023. године. Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адреси: Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Управа за полицијску обуку, Бања Лука, Булевар војводе Живојина Мишића број 10-А. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Све  потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку (www.education.muprs.org) на број телефона 051/333-606.