Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због вожње под дејством алкохола и опојних дрога санкционисано 766 возача

| Бања Лука | Понедељак, 27. фебруар 2023.

 

 

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске организовали су од 24. до 26. фебруара 2023. године на путевима Републике Српске појачану контролу возача на присуство алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова, током које су санкционисали 741 возача због управљања возилом под дејством алкохола, каои 25 возача због присуства или одбијања тестирања на опојне дроге или психоактивне супстанце у организму.
            Због утврђене недозвољене концентрације алкохола, 83 возача су задржана лишењем слободе у службеним просторијама до отрежњења или опоравка (71 возач због концентрације алкохола преко 1,5 g/kg и 12 возача због одбијања да се подвргну испитивању на присуство алкохола у организму).
Напомињемо да је у току 2022. године евидентирано 1.427 саобраћајних незгода које су проузроковали возачи под дејством алкохола, a за 636 саобраћајних незгода одговорни су били возачи код којих је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,5 g/kg.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, те да одговорним понашањем допринесу својој личној безбједности, као и безбједности других учесника у саобраћају.