Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Шест лица лишено слободе у наставку акције „Транспортер“

| Бања Лука | Четвртак, 02. март 2023.

  

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су оквиру наставка оперативне акције кодног назива „Транспортер“ лишили слободе шест лица – Б.Ц., М.М., П.В., С.В., Д.К. и М.В. на подручју Бањалуке.

Лица лишена слободе биће данас спроведена у Тужилаштво БиХ, а надлежном тужилаштву биће достављен и извјештај о почињеном кривичном дјелу „Организовани криминал“ из члана 250 КЗБиХ и то:

-за лице Б.Ц. као организатора криминалне групе и лице А.Н. у вези са КД“Неовлаштени промет опојним дрогама“ из члана 195. став.1. КЗБиХ;

-за лица М.М. и П.В. у вези са КД “Неовлаштени промет опојним дрогама“ из члана 195. став 1. КЗБиХ и КД “Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ из члана 315. КЗРС ;

-за лица П.Д., као организатора криминалне групе, те лица М.М., Д.К., С.В. и М.В. у вези са КД “Злоупотреба службеног положаја“ из члана 315. КЗРС и КД “Спречавање доказивања“ из члана 336 КЗ.

Све активности се спроводе по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

  Имајући у виду да се међу лишеним слободе налазе и два полицијска службеника, Д.К. и М.В., исти ће бити суспендовани, а против њих ће бити покренут дисциплински поступак.

Подсјећамо да су у акцији „Транспортер“ која се реализује још од 2021. године. полицијски службеници пронашли и одузели 303 кг опојне дроге сканк, а привремено је одузето више скупоцјених путничких моторних возила.