Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Поднесен извјештај за кривична дјела „Проневјера“ и „Превара“

| Градишка | Уторак, 14. март 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 13.03.2023. године, Окружном јавном тужилаштву Бања Лука поднијели су извјештај против лица иницијала Д.В. из Градишке, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела Проневјера“ и Превара“.

Лице Д.В. се сумњичи да је од мјесеца јануара 2022. године до мјесеца јануара 2023. године, обављајући послове у приватном предузећу у мјесту Романовци, град Градишка, приликом вршења наплате рачуна купцима, исте наплаћивао одмах готовински, а приказивао да је наплата вршена путем платних картица, те је на тај начин противправно присвојио новац који му је повјерен у износу од око 11.370,00 КМ, те оштетио предузеће за наведени износ.

Такође, лице Д.В. се сумњичи да је за вријеме радног односа на основу усмених договора са грађанима, узимао веће суме новца за испоруку погонског горива по нижим цијенама, те истима издавао отпремнице овјерене печатом предузећа и на тај начин оштећена лица довео у заблуду да ће за уплаћени износ добити погонско гориво по раније договореним цијенама, а што није реализовао.