Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено кривично дјело ,,Тешка крађа“

| Градишка | Понедељак, 20. март 2023.

 

 

Полицијски службенициПолицијске управе Градишка идентификовали су и лишили слободе лица иницијала С.М. и Д.З. обоје из Градишке, за које постоје основи сумње да су починили кривично  дјело ,,Тешка крађа“.

Наиме, Полицијској станици Градишка, 17.03.2023. године око 08,40 часова, пријављено је да је уназад петнаест дана у кући становања оштећеног у мјесту Козинци, град Градишка, из металне касе отуђен новчаник у којем се налазио новац у износу од 500,00 еура.

Оперативним радом полицијских службеника идентификована су и лишена слободе лица С.М. и Д.З. која се сумњиче да су употребом оригиналног кључа извршили улазак у кућу становања оштећеног, те подесним алатом насилно отворили металну касу и из исте отуђили новчаник у којем се налазио новац у износу од 500,00 еура.

На основу наредбе Основног суда у Градишци извршен је претрес возила које користи лице Д.З, којом приликом су пронађени предмети који су кориштени као средство извршења кривично дјела (два одвијача), а који могу послужити као доказ у кривичном поступку. 

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лица испитају на наведене околности, те да се по комплетирању и документовању предмета против С.М. и Д.З. достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.