Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

34 учесника у саобраћају санкционисани због присуства алкохола у организму

| Градишка | Понедељак, 20. март 2023.

 

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају, током викенда реализована је акција са акцентом на контроли присуства алкохола у организму.

Током наведене акције, укупно је контролисан 951 учесник у саобраћају, којом приликом је 34возача санкционисано због присуства алкохола у организму.

Код  4 млада возача утврђена је концентрација алкохола у организму од 0,01 до 0,30 g/kg, код 11 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 11 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg и код 7 возача утврђена је концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, док је 1 возач одбио да се подвргне тесту испитивања присуства алкохола у организму, те је 8 лица и лишено слободе.

Током акције, полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 17.03.2023. године, од лица Ч.К. из Градишке, који је вишеструки  повратник у чињењу прекршаја, привремено су одузели путнички аутомобил марке ,,Ford fiesta“.

  Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 17.03.2023. године око 21,00 час, у улици Карађорђева, град Градишка, извршили су контролу путничког аутомобила марке ,,Ford fiesta“, којим је управљало лице Ч.К. из Градишке. Извршеном контролом, утврђено је да лице није користило безбједносни појас, те да је потрда о регистарцији истекла, а на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни утврђено је да лице има дуг у износу од 1 120,00 КМ.

Полицијски службеници су привремено одузели путнички аутомобил, а против лица Ч.К. ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињених прекршаја по Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.