Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Из саобраћаја искључено 97 возача због алкохола

| Бања Лука | Понедељак, 20. март 2023.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, у дане викенда суна подручју Града Бањалука и општине Челинац, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја, реализовали акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола.

 Полицијски службеници су контролисали 3092 учесника у саобраћају. Од укупног броја контролисаних возача 97је санкционисано због управљања возилом под дејством алкохола, колико их је и искључено из саобраћаја. Санкционисано је 56 возача због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 г/кг, 31 возач због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 г/кг, а девет возачаје задржано лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у организму преко 1,5 г/кг, док је један возач одбио да подвргне испитивању. Евидентирано је и осамнаест осталих прекршаја.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, а у циљу заштите свог живота и живота других учесника у саобраћају.