Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификована и лишена слободе два лица због почињеног кривичног дјела ,,Тешка крађа“

| Градишка | Понедељак, 20. март 2023.

  

     Полицијски службеници Полицијске управе Градишка идентификовали су и лишили слободе лица иницијала Н.Ј. и Г.М. обојица држављани Републике Србије, за које постоје основи сумње да су починили кривично  дјело ,,Тешка крађа“.
     Наиме, Полицијској станици Градишка, 19.03.2023. године око 08,00 часова, оштећени је пријавио да му је из куће становања у Градишци, 18.03.2023. године у времену од 18,00 до 23,00 часа, отуђен новац у разним валутама и апоенима.
      Оперативним радом полицијских службеника идентификована су и лишена слободе лица Н.Ј. и Г.М. која се сумњиче да су починили кривично дјело ,,Тешка крађа“ на начин да су кроз кухињски прозор ушли у унутрашњост куће становања оштећеног, те из исте отуђили новац у износу од око 2 580,00 еура, 460,00 америчких долара и 900,00 КМ.
     На основу наредбе Основног суда у Градишци извршен је претрес лица, просторија и возила која користе наведена лица, којом приликом је пронађен већи дио отуђеног новца и  други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. 
     Током дана, лица Н.Ј. и Г.М. ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу ,,Тешка крађа“ бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво Бања Лука на даље поступање.