Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Оштетио друштво ограничене одговорности из Фоче за износ од 28.359,54 KM

| Приједор | Уторак, 21. март 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, Окружном јавном тужилаштву Приједор,дана 21.03.2023.године, поднијели су извјештај против лица A.В. из Козарске Дубице, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Превара“ у стицају са кривичним дјелима „Превара у привредном пословању“ и „Злоупотреба положаја одговорног лица“.

Осумњичени се терети да је као власник и одговорно лице друштва ограничене одговорности из Љубљане, Република Словенија, у намјери прибављања противправне имовинске користи за себе и наведено друштво, лажним приказивањем чињеница да ће уз авансну уплату у износу од 28.359,54KM по издатом предрачуну свог друштва, друштву ограничене одговорности из Фоче до дана 06.08.2028. године испоручити „pneumatski stucer OMEC TA 185“ и четири машине „MEC LEGNO-ISELI“, доводећи у заблуду законског заступника друштва ограничене одговорности из Фоче Б. И., да на штету поменутог друштва изврши авансну уплату у износу од 28.359,54KM, након чега није извршио испоруку наведене робе нити поврат уплаћеног аванса. Осим тога, законског заступника Б.И. је држао у заблуди да ће робу испоручити и да је дошло до техничких проблема на граничном прелазу.

Осумњичени је оваквим поступањем себи и привредном друштву из Љубљане прибавио противправну имовинску корист у износу од 28.359,54KM, за који износ је и оштетио привредно друштво из Фоче.