Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Злоупотребом положаја одговорног лица и преваром у привредном пословању, прибавили противправну имовинску корист у износу од 3.500,00 КМ

| Приједор | Уторак, 21. март 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, Окружном јавном тужилаштву Приједор,дана 21.03.2023.године, поднијели су извјештај против лица Н.K. из Приједора, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Превара у привредном пословању“.

Окружном јавном тужилаштву Приједор, поднесен је и извјештај против лица З.К. из Приједора због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Злоупотреба положаја одговорног лица“.

Првоосумњичени Н.К. се терети да је као овлашћени радник друштва ограничене одговорности из Приједора дана 31.01.2023. године склопио пословни договор са лицима З.Х. и Е.Х. из Теочака који су том приликом за потребе предузећа из Теочака од Н.К. наручили дрвне сортименте и грађу у вриједности од 7.040,00 КМ, платили му у готовини аванс у износу од 3.500,00 КМ, те код овлашћеног књиговође о томе сачинили писани предрачун, али им договорена роба никада није испоручена. На овај начин осумњичени је лажним приказивањем чињеница  обмануо и довео у заблуду наведена лица и поменуто предузеће у циљу прибављања противправне имовинске користи  у износу од 3.500,00 КМ.

Другоосумњичени З.К. се терети да је као одговорно лице друштва ограничене одговорности из Приједора, невршењем законом прописане дужности, омогућио овлашћеном лицу наведеног друштва Н.К., да прибави противправну имовинску корист у износу од 3.500,00 КМ, на штету поменутих лица и наведеног привредног субјекта.