Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током синоћних појачаних активности одузета два путничка аутомобила, четири возача лишена слободе

| Добој | Четвртак, 23. март 2023.

 

             Полицијски службеници Полицијске управе Добој, 22.03.2023. године, током синоћних појачаних активности, од вишеструких повратника у чињењу прекршаја одузели су два путничка аутомобила марке „Opel”, лишили су слободе четири возача  на подручју Станара, Модриче, Дервенте и Добоја, те су контролом три различита возача утврдили да исти у путичким аутомобилима превозе 31 страног државаљанина без идентификационих докумената.

     Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, 22.03.2023. године, око 23,05 часова, од вишеструког повратника у чињењу прекршаја лица иницијала  В.В. из Дервенте,  одузели су путнички аутомобил марке Opel” и исто су лишили слободе. Извршеном контролом утврђено  је да наведено лице управља путничким аутомобилом прије стицања права на управљање, а извршеном провјером у  Регистру новчаних казни утврђено је да исто има дуг у износу од  4.550 КМ. Наведено лице је контролисано у мјесту Баре, подручје града Добоја, приликом чега је утврђено да исто у возилу превози 11 страних држављана који код себе нису имали идентификационе документе. Истог дана у мјесту Баре, око 23,15 часова,  су од вишеструког повратника у чињењу прекршаја лица иницијала Д.П. са подручја општине Модрича, одузели и путнички аутомобил марке „Opel”. Извршеном контролом утврђено  је да наведено лице управља путничким аутомобилом прије стицања права на управљање, те да има дуг у  Регистру новчаних казни у износу од  4.680 КМ. Против наведених лица ће надлежном суду бити поднесени Захтјеви за покретање прекршајних поступака.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, 23.03.2023. године, око 23,00 часа, лишили су слободе лице иницијала К.А из Добоја, које се оглушило о наредбу полицијских службеника да заустави своје возило те је у више наврата путнички аутомобилом марке „VW” нагло стартовало према службеном возилу највјероватније у намјери да га удари. Контролом је утврђено да исто у путничком аутомобилу превози десет страних држављана без идентификационих докумената. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обиљежје кривичног дјела „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

Такође, контролисан је и путнички аутомобил марке „Opel” којим је управљало лице иницијала Н.Б. из Дервенте, приликом чега је утврђено да исто врши превоз десет страних држављана без идентификационих докумената.

У вези проналаска 31 страног држављанина обавијештена је Служба за послове са странцима – Теренска канцеларија Добој.

Осим наведених лица   у Станарима је  лишено  слободе  лице иницијала С.С. са пoдручја општине Станари, возач под дејством алкохола у организму од 2,25 g/kg, у Модричи је лишено слободе лице иницијала Ђ.Л. са подручја општине Модрича, возач код дејством алкохола у организму од 1,70 g/kg и у Дeрвенти је лишено слободе лице иницијала Д.Т. из Дервенте, возач под дјеством алкохола од 1,54 g/kg.