Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Четвртак, 23. март 2023.

 

 У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 23.03.2023. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец фебруар 2023. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, замјеник начелника Управе Бранислав Караулациначелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.

Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Милан Милекић, који је истакао да је у фебруару мјесецу 2023. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Градбило задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Милекић је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 20 кривичних дјела, од чега 16 из области општег криминалитета, 3 из области злоупотребе опојних дрога и 1 против безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент расвијетљености свих кривичних дјела износи 75%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 66,67%.

У фебруару мјесецу 2023. године евидентиранасу4(13) случаја нарушавања јавног реда и мира, мање за 9или 69,2% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентираноје5(18) прекршаја, мање за 13 прекршај или 72,2%.

Што се тиче безбједности саобраћаја, Милекић је истакао да је евидентирано 14(15) саобраћајних незгода, мање за једну незгоду или 6,7%. Евидентиране су 2(3) саобраћајне незгода са настрадалим лицима, и то 1 са теже повријеђеним лицима и 1 са лакше повријеђеним лицима. Није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим лицима.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја су искључена   62 возача, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 55 возача или 88,7% од укупног броја искључених возача. Такође, из саобраћаја су искључена 33 возила.