Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због КД Оштећење и одузимање туђе ствари

| Бања Лука | Петак, 24. март 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 24.03.2023. године, лишили су слободе лице иницијала З.Ч. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Оштећење и одузимање туђе ствари“.

Наиме, надлежној полицијској станици, 23.03.2023. године око 21,15 часова, оштећено лице пријавило је да је непосредно прије пријаве док се налазило у кући, чуло експлозију, те да у дворишту његове породичне куће у Бањалуци запаљено његово  путничко возило марке „VW“. Полицијски службеници су изашли на лице мјеста и потврдили наводе пријаве, као и припадници ватрогасне бригаде Града Бањалука су локализовали пожар.

Оперативним радом полицијски службеници су дошли до сазнања да се у везу са извршењем наведеног кривичног дјела може довести лице З.Ч. које је пронађено у близини лица мјеста, те је због последица гутања дима у пратњи полицијских службеника превежено на Универзитетски клинички центар Републике Српске ради указивања љекарске помоћи.

На лицу мјеста извршен је увиђај, а у току је криминалистичка обрада лица З.Ч.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о наведеном кривичном дјелу, те да се након комплетирања и документовања предмета достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.