Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Задовољавајуће стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Петак, 24. март 2023.

 

У просторијама Полицијске урпаве Бијељина одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за мјесец фебруара 2023. године. На конференцији је речено да су у мјесецу иза нас  евидентирана укупно 73 кривична дјела, чиме је надлежним тужилаштвима поднесено 66 извјештаја против 67 лица. Евидентирано је 20 повратника у извршењу кривичних дјела, нисмо имали малољетника који су евидентирани као извршиоци кривичних дјела.

Коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела у мјесецу фебруару износи око  81 %.

Током мјесеца фебруара евидентирано је за око  15% мање кривичних дјела општег криминалитета, око 23% мање кривичних дјела против имовине, нисмо имали кривичних који се односе на крађу возила, као ни разбојништава.

Такође, евидентирано је 10 кривичних дјела привредног криминалитета у којима материјална штета износи 515.531 КМ, а противправна имовинска корист 516.731 КМ. Забиљежена су 42  случаја нарушавања јавног реда и мира, преко 100% више у односу на упоредни период. Забиљежено је 58 прекршаја и 50 лица која су их починила, нагласили би да није било нарушавања јавног реда и мира од стране пет или више лица. У мјесецу иза нас на територији наше Управе није било пронађених миграната

На подручју наше Управе у фебруару 2023. године, евидентирано је 79 саобраћајних незгода, једно лице је смртно страдало, четири лица су теже док је 11 лакше повређено.

            Издвојили би, да наши полицијски службеници спроводе континуиране активности на унапређењу стања безбједности саобраћаја кроз појачану контролу учесника у саобраћају, континуирано подизање нивоа превенције, спровођење конкретних, циљаних и ефикасних репресивних ативности планским дјеловањем на узроке, а не на последице саобраћајних незгода.

            Полицијска управа Бијељина апелује на грађане да током обављања прољетних радова на крчењу земљишта и уређењу имања, не пале ватру на недозвољеним мјестима гдје усљед неконтролисане ватре може доћи до шумског пожара и пожара на отвореном простору, који могу угрозити људске животе и имовину грађана.

Полицијска управа Бијељина, у оквиру својих овлашћења, поступаће против свих који буду изазвали пожар и тиме угрозили животе и здравље људи или причинили материјалну штету.

Стање на подручју Полицијске управе Бијељина у мјесецу иза нас с обзиром на наведене статистичке показатеље можемо оцјенити као задовољавајуће.