Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађена опојна дрога у Братунцу и једно лице лишено слободе

| Зворник | Петак, 24. март 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Братунац су 23.03.2023. године око 14,40 часова лишили слободе лице Б.М. из Братунца због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Полицијски службеници Полицијске станице Братунац су наведеног дана уочили лице В.И. у Вољавици, у близини куће лица Б.М., гдје су прегледом наведеног лица и возила којим је управљало пронашли 0,5 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, као и судија Основног суда у Сребреници, који су дали сагласност за претрес куће, помоћних објеката и путничког возила које користи лице Б.М.

 У наведеном претресу, који је извршен истог дана, пронађено је 50,8 грама материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид, 5,4 гама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, двије дробилице, стаклена боца у којој се налази течна материја која својим изгледом асоцира на уље канабиса, гасни пиштољ са 38 метака и више мобилних телефона.

Полицијски службеници ПС Братунац предузимају даље мјере и радње на документовању наведеног кривичног дјела.