Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Полицијска управа Бијељина одржала конференцију о резултатима рада

| Бијељина | Петак, 21. април 2023.

 

У просторијама Полицијске управе Бијељина, одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за прва три мјесеца текуће године. На конференцији је речено, да је  Полицијска управа Бијељина у првом тромесечју текуће године предузела значајне активности у циљу успоставља ефикасног система у борби против свих видова криминалитета.

Анализирајући све чињенице и резулате рада, стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина за прва три мјесеца текуће оцјењено је као задовољавајуће.

У извјештајном периоду евидентирана су 244 кривична дјела, од чега је 120 дјела по непознатом извршиоцу а 124 по познатом извршиоцу. Коефицијент укупне расвјетљености је преко  83 %.

Надлежним тужилаштвима поднесено је 200 извјештаја против 199 лица, евидентирано је пет малољетника у извршењу кривичних дјела. По структури кривичних дјела највише евидентираних кривичних дјела је општег криминалитета чак 85%, затим дјела привредног криминалитета.У периоду иза нас лишено је 155 лица слободе, од чега по Закону о кривичном поступку 79 лица, док је 76 лица по основу Закона о прекршајима.

У извјештајном периоду евидентирана су 64 случаја из области злоупотребе опојних дрога, од чега је 12 кривичних дјела, а 52 су прекршаји. За три мјесеца текуће године надлежним тужилаштвима поднесено је 14 извјештаја против 20 лица чиме је откривено 20 кривичних дјела из области привредног криминалитета, седам више у односу на упорени период. Од укупног броја евидентираних кривичних дјела 14 је по Кривичном закону Републике Срспке,док је осталих шест по Кривичном закону Босне и Херцеговине.  Укупна материјална штета причињена у кривичним дјелима из области провредног криминалитета износи преко 1.300.000,00КМ,док је противправна имовинска корист преко 1.390.000,00КМ. 

Евидентирана су 124 нарушавања јавног реда и мира у којима су почињена 172 прекршаја.

За три мјесеца евидентирана је 251 саобраћајна незгода, у овим незгодама три лица су смртно страдала, 15 тешко а 67 лакше повређено. 

Због почињених прекршаја у саобраћају, полицијски службеници издали су 3963 прекршајна налога, 401 возач је исључен из саобраћаја, као и 24 возила.

Евидентирана су два мигранта која су илегално прешла границу Босне и Херцеговине.