Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Три велика јавна скупа у Српској протекла без иједног инцидента

| Бања Лука | Понедељак, 24. април 2023.

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић похвалили су полицијске службенике  Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у протеклој седмици били ангажовани на три значајна догађаја у Републици Српској – АТП турниру „Српска опен“, Међународној бициклистичкој трци „Београд-Бањалука“ и обиљежавању Дана сјећања на 700.000 жртава усташког злочина концетрационог логора Јасеновац у Доњој Градини.

Сва три догађаја су изискивала посебне мјере обезбјеђења и додатну ангажованост полицијских службеника по свим линијама рада, а сви су протекли без иједног инцидента и у доброј безбједносној атмосфери.

Обезбјеђење тениског турнира „Српска опен“ је специфичан догађај са посебним безбједносним правилима и захтјевао је посебан приступ полицијских службеника у односу на све друге спортске манифестације. У том смислу се захваљујемо нашим грађанима који су одговорним понашањем показали да имају висок ниво безбједносне културе, јер су поштовали раније утврђена правила не само у Тениском центру Републике Српске, већ и ван њега.

Сама чињеница да је за седам дана овај догађај по ријечима организатора посјетило 80.000 грађана говори о врло захтјевном послу, при чему се требало водити рачуна о безбједности посјетилаца, безбједности самих учесника турнира, али и водити рачуна да се спречи свака могућа превара на наведеним тениским мечевима.

У обезбјеђењу бициклистичке трке осим полицијских службеника полицијских управа Зворник, Бијељина, Добој, Приједор и Бањалуке на располагање смо као пратњу бициклистичком каравану ставили све мотоциклисте МУП-а Републике Српске, што је свакако допринијело да сви бициклисти стигну безбједно до циља.

Комеморативни скуп у Доњој Градини којем је присуствовало око 30.000 људи из свих крајева протекао је без иједног инцидента.

 Осим обезбјеђења учесника јавног скупа и обезбјеђења протока саобраћаја, полицисјки службеници су били ангажовани и на подјели воде учесницима, чиме су показали додатну посвећеност, јер су покушало изаћи у сусрет свим учесницима и превазићи сутацију у којој је због касног доласка одређеног броја аутобуса и прилива великог броја путничких моторних возила долазило до отежаног одвијања саобраћаја.

 Министарство унутрашњих послова Републике Српске и његови припадници су још једном показали да су у стању да одговоре сваком задатку, те се захваљујемо сваком припаднику који је ових дана радио 24 часа дневно, како би данас могли рећи да су сви догађаји протекли без иједног инцидента – наводи се у честитки министра и директора.