Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

У протекла три мјесеца збиљежени добри резултати у свим сегментима рада

| Источно Сарајево | Сриједа, 26. април 2023.

 

У Полицијској управи Источно Сарајево данас је одржана редовна конференција за новинаре, на којој су од стране руководства Управе презентовани резултати рада за протекла три мјесеца текуће године.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је стање безбједности на подручју Управе као стабилно и задовољавајуће, што показује висок степен укупне расвијетљеност кривичних дјела који изнси 84%. Евдентирано је једно теже кривична дјело Убиство и покушају, док нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било, као ни саобраћајних незгода са погинулим лицима. Овај период обиљежила је реализација акције кодног назива „МЕТ“, усмјерена на куповину, држање и продају опојне дроге, у којој је лишено слободе осам лица.

 Регистровано је 141 кривично дјело, поднесено 126 извјештаја надлежном тужилаштву против 126 лица, од којих су 33 повратници и четири малољетника као извршиоци кривичног дјела. Из области општег криминалитета највише је надлежном тужилаштву поднесено извјештаја о почињеним кривичним дјелима против имовине. Обрађено је 176 предмате из области организованог и осам из области  привредног криминалитета.

Забиљежено је 81 нарушавање јавног реда и мира. Поднесено је девет захтјева за покретње прекршајног поступка и издато 88 прекршајних налога. У структури прекршаја најчешћи су туча и физички напад у 19 случајева. Догодило се 156 саобраћајних незгода, седам са теже повријеђеним лицима, 34 са лакше повријеђеним лицима и 115 са материјалном штетом.

Регистровано је 6.979 прекршаја из области саобраћаја, док је из истог искључено 613 возача (највише због вожње под дејством алкохола - 437возача) и 79 возила.

Полицјска управа Источно Сарајево наставља и даље да спроводи планске  превентивне и репресивне активности, у циљу подизања стања безбједности на виши ниво, посебно активности на унапређењу јавног реда и мира и безбједности саобраћаја.