Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Невесињу одржан Форум безбједности општине Невесиње

| Требиње | Петак, 28. април 2023.

 

 Замјеник командира Полицијске станице Невесиње, Милош Шиљеговић је 27. априла 2023. године присуствовао сједници Форума безбједности општине Невесиње.

Форум је контатовао да је стање безбједности у општини Невесиње на задоваљавајућем нивоу, као и да је реакција полицијских службеника Полицијске станице Невесиње правовремена и адекватна, наводећи као примјере два догађаја која су у последње вријеме изазвали већу пажњу јавности.

Такође, чланови Форума су затражили од Полицијске станице веће ангажовање у контроли брзине кретања у појединачним насељима и појединачним улицама с обзиром да је примјећено да се возачи не придржавају ограничења брзине нити поштују саобраћајне знакове о забрани паркирања у неким улицама.

Замјеник командира је изнио резултате које су полицијски службеници постигли у области злоупотребе опојних дрога за три мјесеца 2023. године. Ову прилику је искористио како би апеловао на образовне установе да се укључе у превентивне активности у области сузибијања опојних дрога, с обзиром да су све болести зависности, укључујући и зависност од опојних дрога проблем друштва као цјелине.

Поред тема које су се односиле на стање безбједности грађана, чланови Форума су разговарали и о: стању у образовним установама и стању и мјерама које ће се спроводити на сузбијању заразне болести код животиња.