Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Бањалуци у по акценту акције „контрола лаких, личних електричних возила“ издато 36 прекршајних налога

| Бања Лука | Петак, 28. април 2023.

 

Полицијски службеници Полицицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука, 26. и 27.04.2023. године у временском периоду од 07,00 до 19,00 часа, на подручју Града Бањалука, реализовали су акцију из области безбједности саобраћаја, са акцентом на „контрола лаких, личних електричних возила“.

Полицијски службеници контролисали су 165 учесника у саобраћају којом приликом су санкционисали 161 учесника у саобраћају, те издали 160 прекршајних налога. По акценту акције издато је 36 прекршајних налога и то 33 прекршајна налога због почињених прекршаја из члана 42б Закона о безбједности саобраћаја Републике Српске (неношење заштитне кациге, непосједовање идентификационе потврде и наљепнице, не посједовања потврде о познавању прописа о безбједности саобраћаја на путевима) и три прекршајна налога због почињеног прекршаја из члана 108. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Полицијска управа Бањалукаапелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.