Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Промоција Средње школе унутрашњих послова у Бијељини

| Бања Лука | Петак, 28. април 2023.

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Синиша Кострешевић присуствовали су данас промоцији Средње школе унутрашњих послова у Бијељини, гдје су полицијски службенци Управе за полицијску обуку и Полицијске управе Бијељина средњошколцима представили опрему и средства која користе у свом раду.

Министар Каран је рекао да се у Бијељини наставља промоција Средње школе унутрашњих послова, те да ће она бити одржана у свим општинама и градовима у којима су полицијске управе, како би се средњошколцима приближио програм и могућности које ће имати уколико заврше ову Средњу школу.

„Ове године ће ратне генерације полицајаца отићу у заслужену пензију и отвориће се стотине нових радних мјеста. Полицијска академија наставља са радом, али сматрамо да ће Средња школа унутрашњих послова дати нови квалитет кадрова који су нам свакако потребни“ рекао је министар Каран. Он је навео да су створени сви услови, почевши од интернатског типа наставе до стручног особља, да у септембру буде уписана 1. класа Средње школе унутрашњих послова.

Министар Каран позвао је све средњошколце да се пријаве за упис у Средњу школу унутрашњих послова.

Помоћник командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бијељина Владимир Јовић, који има 22 године радног искуства, препоручио је да млади који имају жељу да се посвете безбједности грађана, упишу ову школу.

„Ријеч је о узбудљивом програму који доноси квалитетну теоријску и практичну наставу, изучавање и усавршавање борилачких вјештина, обуку руковања оружјем, и слично. Уз то, запослење им је готово загарантовано“ рекао је он.

 У оквиру данашње промоције, припадници Јединице жандармерије извели су показну вјежбу, а ученици су имали прилику да се детаљније информишу о свим условима уписа и самог школовања.