Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За пет дана на подручју Полицијске управе Градишка 53 учесника у саобраћају санкционисани због присуства алкохола у организму

| Градишка | Недеља, 30. април 2023.

 

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају,у току је акцијаусмјерена на контролу брзине кретања, као и контролу учесника у саобраћају са акцентом на откривање и санкционисање возача који управљају под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије или за вријеме вожње.

Током наведене акције, 53возача санкционисана су због присуства алкохола у организму, код 16 возача утврђена је концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишени слободе.

Такође, 46 возача је санкционисано због прекорачења брзине, те су исти санкционисани у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Током акције, полицијски службеници Полицијске станице Србац, 29.04.2023. године, од лица Љ.Ђ. из Дервенте, који је вишеструки  повратник у чињењу прекршаја, привремено су одузели путнички аутомобил марке Alfa Romeo“.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Србац, 29.04.2023. године око 02,10 часова, у мјесту Кобаш, општина Србац, извршили су контролу путничког аутомобила марке Alfa Romeo“, којим је управљало лице Љ.Ђ. из Дервенте. Извршеном контролом, утврђено је да је лице управљало возилом под утицајем алкохола у организму прије стицања права на управљање, а на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни утврђено је да лице има дуг у износу од 11.450.00 КМ.

Полицијски службеници су привремено одузели путнички аутомобил, а против лица Љ.Ђ. ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињених прекршаја по Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

 Полицијска управа Градишка, наставља са активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.