Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Није запримљена пријава о обијању вјерског објекта код Цапарди

| Зворник | Понедељак, 08. мај 2023.

Полицијска управа Зворник упућује деманти на текст на извјесним порталима који су протеклог викенда објавили да је „обијена џамија у Хајвазима код Цапарди у општини Осмаци“.

Полицијски службеници Полицијске станице Осмаци су 06.05.2023. године изашли на лице мјеста, иако није било пријаве таквог догађаја, и извршили провјеру информација са портала и том приликом је утврђено да није било провале, што је потврдио и вјерски службеник наведеног вјерског објекта.

У вези са лицем које се спомиње у наведеним текстовима, полицијски службеници су обавили информативни разговор са истим, утврдили да је ријеч о илегалном мигранту, те је према истом поступили у складу са Смијерницама Координационог тијела за праћење и кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске.

Полицијска управа Зворник поштује рад новинара, али истовремено подсјећамо да су и они дужни да поштују начела новинарског кодекса, а не да креирају објављују вијести без иједне провјерене информације, и на тај начин изазивајући немир грађана.