Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Министар Каран отворио

| Бања Лука | Петак, 12. мај 2023.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран отворио је данас спортске игре радника Министарства унутрашњих послова Републике Српске -„Полицијада 2023“, које ће се одржати данас и сутра у Центру за обуку у Залужанима.

Министар Каран је рекао да је ,,Полицијада’’ одраз младости, те да су млади полицајци будућност МУП-а Српске. Он је истакао да ,,Полицијада’’ окупља све вриједности које чине припаднике МУП-а приликом пријема у полицију и касније да се оспособе да обављају своје најзначајније послове.

,,Оспособљеност, психофизичка снага и способност, посебно наших посебних јединица, изњедрила је велики број спортиста, увијек су, посебно у одређеним борилачким вјештинама, трчању и неким другим вјештинама радници полиције били репрезентативци, ево сада репрезентативци Републике Српске и носиоци у великим клубовима, што је за похвалу", рекао је министар Каран.

Он је навео да у спортским играма радника МУП-а учествују полицијски службеници, сви припадници МУП-а, државни службеници, намјештеници, кадети Полицијске академије и Факултет безбједности у организацији Синидиката радника МУП-а.

,,Овакву младост још нисмо виђели, готово 800 младих људи, док нисам видио нисам био свјестан подмлађивања полиције посљедњих година’’ додао је министар Каран.

Министар Каран је рекао да кадровско јачање и подмлађивање мора да адекватно прати и опремање МУП-а и истакао да је Влада Српске у протеклих шест година за те намјене издвојила 150 милиона КМ.

Каран је рекао да се наставља улагање и опремање МУП-а, додајући да је ово Министарство велико и захтијева огромна материјална средства.

Предсједник Синдиката унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић рекла је да са задовољством сваке године организују ,,Полицијаду’’ која је прилика да полицијске службенике бар на два дана одвоје од свакодневног посла који захтијева висок степен посвећености и одговорности.

Инспектор Управе за полицијску обуку Ана Панић рекла је да ,,Полицијада’’ представља дивно искуство, имајући у виду да се припадници МУП-а могу видјети са колегама из осталих организационих јединица, те да ће се такмичити у дисциплини стрељаштво.

Отварању ,,Полицијаде’’ присуствовао је и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Запослени у МУП-у из свих крајева Републике Српске, њих 739, такмичиће се данас и сутра у осам дисциплина - стрељаштво, пливање, џудо, мали фудбал, баскет, одбојка, крос и стони тенис.

Спортске игре радника МУП-а се одржавају у оквиру обиљежавања Дана полиције Републике Српске.