Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Промоција Средње школе унутрашњих послова у Требињу

| Требиње | Сриједа, 17. мај 2023.

 

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организовало је данас у Требињу промоцију Средње школе унутрашњих послова за требињске средњошколце, у оквиру које су имприпадници Управе за полицијску обуку и Полицијске управе Требињепредставили опрему и средства којe полиција користи у свом раду, те су извели показне вјежбе.   

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је да је Средња школа унутрашњих послова организована тако да ће ученицима другог разреда средњих школа омогући упис треће и четврте године смјер унутрашњих послова, након чега ће стећи диплому полицајац техничар за безбједност.

Средњошколцима смо данас представили одређене вјештине и знања полицијских службеника, јер смо жељелида им укажемо на оно што их чека кроз полицијски посао", навео је начелник Лакета. Он је рекао да полицијски посао није једноставан, јер захтјева одрицање, те истакао да полиција мора да буде гарант безбједности Републике Српске и свих грађана.    Начелник Лакета је додао да разлог за упис у Средњу школу унутрашњих послова може бити и то што је ријеч о хуманој професији, као и сигурно запослење након школовања. Средња школа унутрашњих послова почеће са радом од наредне школске године, а ученицима ће бити обезбијеђен смјештај.