Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Април обиљежили добри резултати рада у свим областима

| Источно Сарајево | Понедељак, 29. мај 2023.

 

У Полицијској управи Источно Сарајево данас је одржана редовна конференција за новинаре, на којој су од стране руководства Управе презентовани резултати рада за мјесец април текуће године.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је стање безбједности на подручју Управе као стабилно и задовољавајуће. Истакао је да нису евдентирана тежа кривична дјела која би узнемирила јавност, као ни кривична дјела разбојништва, крађа аута, нити нарушавања јавног реда и мира у већем обиму. Евидентирана је једна саобраћајна незгода са смртно страдалим лице. Расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износи око 68 % док је укупна расвијетљеност кривичних дјела 90%.

 Регистрована су 54 кривична дјела, поднесено 45 извјештаја надлежном тужилаштву против 46 лица, од којих су 12 повратници и један малољетник као извршилац кривичног дјела. Из области општег криминалитета регистровано је 36 дјела, против 34 лица а најчешћа  дјела из ове области су кривична дјела против имовине. Обрађен је 41 предмат из области организованог криминалитета а у вези са злоупотребом опојних дрога, поднесна су два извјештаја о почињеном кривичном дјелу тужилаштву против 2 лица и издато 39 прекршајних налога. Евидентирано је пет кривичних дјела из области привредног криминалитета и поднесена четири извјештаја, против четири лица. Материјална штета причињена извршењем ових кривичних дјела износи 53.465,00 КМ, колико износи и стечена противправна имовинска корист.

Забиљежено је 35 нарушавања јавног реда и мира. Поднесено је седам захтјева за покретње прекршајног поступка, издата 34 прекршајна налога против 44 лица. У структури прекршаја најчешћи су туча и физички напад у осам случајева.  Догодило се 49 саобраћајних незгоде, једна са погинулим лицем, четири са теже повријеђеним лицима, девет са лакше повријеђеним и 35 са материјаном штетом.

Регистровано је 2.556 прекршаја из области саобраћаја, док је из саобраћаја искључен 171 возач ( највише због вожње под дејством алкохола - 28 возача).

Полицјска управа Источно Сарајево наставља и даље да спроводи своје планске превентивне и репресивне активности у свим сегментима рада, у циљу подизања стања безбједности на виши ниво.