Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Оперативна акција „ПОЛО“ резултирала одузимањем око 1 230 грама марихуане, око 550 грама хашиша и око 45 грама кокаина

| Бања Лука | Сриједа, 31. мај 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у оквиру оперативне акције кодног назива „ПОЛО“ лишили су слободе три лица М.Ђ., Ј.Т.  и Б.Т. сви из Бањалуке.

Лица М.Ђ. и Ј.Т. лишена су слободе због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, а лицеБ.Т.  због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

У току ових активности извршени су претреси на три локације на подручју Града Бањалука, које користе осумњичена лица, те је том приликом пронађено и одузето укупно око 1 230 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“, око 550 грама смеђе смоласте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Хашиш“, око 45 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Кокаин“, новац у износу од око 60 000 КМ, комплатна опрема за кућну лабораторију за производњу опојне дроге „Марихуане“, гасни пиштољ, три дигиталне ваге, више мобилних телефона, мрвилица, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

Акција се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци  .

Одређене активности у оквиру ове акције су и даље у току.

 

Напомена: Изјава за медије у вези наведене акције, планирана је испред ПУ Бањалука у 12,00 часова.