Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Едукативна предавања у оквиру кампање „Оружје не штити,оружје убија“

| Фоча | Сриједа, 31. мај 2023.

 

Полицијски службеници  Полицијске Управе Фоча, данас су у „Средњошколском центру“ Фоча организовали едукативно предавање у вези превентивне кампање „Оружје не штити, оружје убија“, а коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске  у трајању од 22. маја до 09. јуна 2023. године.

Циљ кампање јесте да се дјеца упознају са потенцијалним опасностима које предстваља незеконита употреба ватреног оружја, као и руковање експлозивним средствима.

Ученици су се упознали са процедурама које треба да користе у случају да неко у њиховом  окружењу посједује илегално наоружање или пронађе минско-експлозивно средство, исти су упознати  са  опасностима које носи одбацивање оружја и неадекватно и нестручно поступање у случају проналаска истих.

Полицијски службеници су присутнима посебно нагласили да се према оружју треба односити одговорно, да оно буде што даље од дјеце, а у случају било ког проналаска оружја или минско-експлозивног средства позвати и обавјестити најближу полицијску станицу позивом на „122“.

Едукативно предавање је на подручју наше Полицијске управе Фоча организовано у свим општинама, док је у претходна два дана одржано у Фочи за ученике основних школа „Свети Сава“ и „Веселин Маслеша“ којом приликом је присуствовало око 150 ученика и њихови разредне старјешине.