Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За пет сати у Фочи санкционисано 77 возача због непоштовања саобраћајних прописа

| Фоча | Четвртак, 29. јун 2023.

 

  Полицијски службеници Полицијске управе Фоча су дана 28.06.2023. године у ужем центру града Фоче спровели локалну акцију са акцентом на праћење прекршаја из области безбједности саобраћаја путем видео надзора.

Наиме, на подручју Полицијске управе  Фоча у периоду јануар-мај 2023. године, догодиле су се четири саобраћајне незгоде у којима су повређена четири пјешака, од којих је једно дијете, док су у мјесецу јуну текуће године  евидентиране још четири саобраћајне незгоде са повредама пјешака. Дакле у периоду јануар-јун текуће године на подручју градских улица  у Фочи укупно је повређено осам пјешака као учесника у саобраћају.

Приликом реализације локалне акције полицијски службеници су за пет сати трајања локалне акције  издали 77 прекршајних налога од којих је највећи број прекршаја Непропуштање пјешака и Непрописно заустављање моторних возила .

Из полицијске управе Фоча апелујемо на све возаче да се придржавају саобраћајних прописа те да поштују саобраћајне знакове и да брзину кретања возила прилагоде условима и стању пута.

Такоће упућујемо апел пјешацима као учесницима у саобраћају да буду одговорни учесници у саобраћају те да се крећу тротоарима градских улица, а да прелазак улице врше на обиљеженим пјешачким прелазима и да поштују остале саобраћајне прописе.

У наредном периоду полицијски службеници Полицијске управе Фоча континуирано ће спроводити акције из области безбједности саобраћаја које би имале за циљ побољшање саобраћајне културе и повећање свијести возача и других учесника у саобраћају  које би довеле до смањења саобраћајних незгода и побољшање стања безбједности из области саобраћаја.