Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Појачане активности на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Понедељак, 03. јул 2023.

 
 
     На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, од 29.06.2023. године до 02.07.2023. годинереализованe су акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача мотоцикла, лаких мотоцикла, тротинета и техничке неисправности возила, као и акција појачане контроле присуства алкохола код возача.
    Током акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача мотоцикла, лаких мотоцикла, тротинета и техничке неисправности возила, укупно је контролисан 254 учесник у саобраћају, којом приликом су санкционисана 162 возача или 64 %. По акценту акције санкционисана је 110 возача, док су 52 возача санкционисана по другим основама.
    Током акције појачане контроле присуства алкохола код возача, укупно је контролисано 519 учесника у саобраћају, којом приликом су 22 учесника у саобраћају санкционисана због присуства алкохола у организму.
   Код 3 возача утврђена је концентрација алкохола у организму до 0,30 g/kg, код 11 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 5 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg, а код 3 возача је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишени слободе.
     Полицијска управа Градишка aпелујe на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.