Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Oдржана сједница Форума

| Требиње | Петак, 21. јул 2023.

Полицијска управа Требиње је 21. јула 2023. године, иницирала одржавање сједнице Форума за безбједност заједнице у Требињу на коме су разматране активности са којима ће се одржати повољно стање безбједности грађана у току туристичке сезоне.

Чланови Форума су закључили да је у току туристичке сезоне неопходно појачано присуство полицијских службеника и појачане активности у циљу одржавања повољног стања безбједности саобраћаја.

С обзиром да је у току период од појачаног ризика од пожара, још једном се апелује на све грађане да не врше паљење ватре на отвореном. Такође, се грађани подсјећају да је од 2019. године, Законом о заштити од пожара као једна од мјера превенције прописано да се коров и други пољопривредни отпад не смије палити без претходног обавјештавања ватрогасно – спасилачке јединице. Ово је период године који због високих температура ваздуха погодује неконтролисаном ширењу ватре, због чега је неопходан додатни опрез.

На Форуму је закључено да је сарадња између здраствених институција у граду Требињу и Полицијске управе Требиње добра, али да се и даље дешавају одређени пропусти, које ћемо настојати да поправимо у наредном периоду. Такође, јасно је прописано када може да се користи свјетлосно-звучна сигнализација на возилима са првенством пролаза.

Полицијска управа Требиње апелује на све институције да се суздрже од коменатрисања појединачних догађаја, с обзиром да је Закон о кривичном поступку прописао ко спроводи истрагу и ко је надлежан да цијени да је ли енки догађај кривично дјело или не.