Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Код седам лица пронађена опојна дрога

| Бања Лука | Понедељак, 24. јул 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 21. и 22.07.2023. године, приликом обављања редовних послова и задатака на подручју Полицијске управа Бањалука су од седам лица одузели одређену количину опојних дрога (шест у Бањалуци и једно у Челинцу).

Шест лица је санкционисано издавањем прекршајног налога због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога.

Код лица Б.З. из Бањалуке, пронађена је и одузета папирна марамица у којој се налазило 1,35 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану'' а код лица Ђ.Ј. из Бањалуке, једна импровизована цигарета са садржајем зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану'' тзв. џоинт, укупне бруто масе 0,47 грама. Код лица М.П. из Добоја, пронађена је и одузета пвц фолија у којој се налазило 9,17 грама, зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану'' а код лица Б.К. из Добоја, пвц врећица у којој се налазило 0,75 грама, зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану''. Код лица М.Р. из Републике Хрватске, пронађена је и одузета пвц врећица у којој се налазило 2,14 грама, зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану'' и пвц врећица у којој се налазило 1,08 грама бјела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''кокаин''. У Челинцу, код лица Е.Ч. из Бањалуке, пронађена је и одузета пвц фолија у којој се налазило 3,46 грама, зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану''.

Лицу И.Б. из Бањалуке, уручен је прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 17. Закона о јавном реду и миру. Полицијски службеници су уочили наведено лице како на јавном мјесту конзумира импровизовану цигарету тзв. џоинт. Од лица И.Б. је одузета наведена импровизована цигарета у којој се налазила зелена биљна материја која совјим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану'' укупне бруто масе 0,36 грама. Код истог је приликом тестирања утврђено присуство Амфетамина и ТХЦ у организму.

О свему је обавијештен дежурнисудија Основног суда Бањалука – Одјељење за прекршаје.