Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Око 600 припадника МУП-а Републике Српске у акцији добровољног даривања крви

| Бања Лука | Понедељак, 24. јул 2023.

Око 600 припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске ће од данас па до петка 28.07. ове године  широм Републике Српске да учествују у акцији добровољног даривања крви.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран поручио је да је велика ствар некоме спасити живот, те изузетно позитивним оцијенио хумани и етички карактер полицијског посла и актуелну акцију добровољног давања крви у цијелој Српској.           

 "Свим учесницима желим да од срца захвалим на њиховом личном гесту, доброчинству за Српску, осјећају и потреби да помогну другима", рекао је Каран у Заводу за трансфузијску медицину у Бањалуци, гдје је посјетио кадете Полицијске академије и друге припаднике МУП-а који добровољно дају крв.
              Традиционална акција добровољног даривања крви у сарадњи са руководством и припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске обезбиједиће у љетним мјесецима пријеко потребне дозе и резерве крви, рекла је директор Завода за трансфузијску медицину Српске Гордана Гузијан.  Гузијанова је нагласила да су током љета повећане потребе за крвљу будући да су тада годишњи одмори, као и да је повећан број саобраћајних незгода.       
          Кадети Полицијске академије Републике Српске рекли су новинарима да им је највећи мотив учешћа то што би њихове добровољно дате д
озе крви можда некоме помогле и спасиле живот.