Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Припадници Полицијске управе Требиње дарују крв

| Требиње | Сриједа, 26. јул 2023.

Припадници Полицијске управе Требиње од 25. до 27. јула 2023. године, учествују у акцији доборвољног даривања крви. За ову акцију пријавила су се 54 припадника. Љетна акција добровољног дарива крви се већ традиционално организује у сезони годишњих одмора, када је смањена количина залиха крви у Трансфузилошким службама. На овај начин припадници Полицијске управе Требиње показују да грађани Херцеговине, Републике Српске могу на њих увијек да рачунају.

Актив добровољних давалаца крви Полицијске управе Требиње има јако добру и успјешну сарадњу са Трансфузиолошким службама у Требињу и Невесињу. Чланови актива се увијек радо одазову на позив доктора из Трансфузиолошких служби, када се створи потреба за одређеном крвном групом. Актив броји више десетина чланови, од којих су неки дали и 50 пута крв. Такође, има младих чланова који су у средшњошколском узрасту почели да дарују крв, а наставили су и у полицијској униформи, на које је Актив изузетно поносан. Оно што посебно радује је да се велики број полицајаца који када заснују радни однос, по угледу на старије колеге одлуче да постану доборовољни даваоци крви.  

Раде Вујовић, помоћник командира Полицијске станице Требиње, је један од њих. У својој изјави за медије Вујовић је рекао: „Крв да дарујем почео сам у средњој школи. Мој отац је доборовољни давалац. До сада сам 21 пут даровао крв.“