Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У претресима пронађена дрога

| Бања Лука | Сриједа, 26. јул 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 25.07.2023. године у Бањалуци лишили су слободе лице К.Ђ. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело ''Неовлаштена производња и промет опојне дроге''.

На основу наредбе дежурног судије Основног суда у Бањалуци а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршени су претреси на двије локације у Бањалуци, стaмбених просторија које користи лице К.Ђ., којом приликом је пронађено и одузето: 43,57 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану'', пет мрвилица са траговима зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану'', једна дигитална вага са траговима зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Марихуану'' и други предмети који се могу довести у везу са вршењем кривичног дјела.

Након завршене криминалистичке обраде лице К.Ђ. је пуштено на слободу а против истог слиједи подношење извјештаја Окружном јавном тужилаштву Бањалука.