Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Спроведена кампања „Лако је брзину смањити“

| Мркоњић Град | Четвртак, 27. јул 2023.

 
 
      Полицијски службеници Полицијске станице Шипово су у сарадњи са Ауто-мото друштвом из Шипова, 26.07.2023. године, спровели активности на реализацији кампање „Лако је брзину смањити“ коју реализује Ауто-мото савез у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза и Министарством унутрашњих послова Републике Српске у периоду од 17. јула до 31. августа.
      Полицијски службеници Полицијске станице Шипово су током ове активности вршили контролу брзине кретања возила и заустављали сва возила независно од тога да ли је прекорачена дозвољена брзина кретања.  Током ове активности возачима се дијелио промотивни материјал са поруком кампање „Лако је брзину смањити“, приликом чега су се црвени мириси за возила давали возачима који су возили изнад ограничења, а зелени онима који су поштовали ограничење брзине. 
       Узимајући у обзир да је почела сезона годишњих одмора, периода када је повећана фреквенција саобраћаја на путевима, те је самим тим потребна и додатна опрезност, Полицијска управа Мркоњић Град апелује на све учеснике у саобраћају, првенствено на возаче, да се придржавају саобраћајних прописа и поштују ограничење брзине како би своју безбједност и безбједност других учесника у саобраћају подигли на виши ниво.