Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због алкохола из саобраћаја искључено 49 возача

| Приједор | Понедељак, 31. јул 2023.

На подручју Полицијске управе Приједору периоду од 27. до 30. јула реализоване су локалне акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опojних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

Током трајања акције контролисана су 703 учесника у саобраћају, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја укупно су санкционисана 72 учесника. По акценту акције санкционисан је 51 учесник у саобраћају.

Због управљања возилом под дејством алкохола  из саобраћаја је искључено 49 возача, а због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг лишењем слободе задржано је пет возача. Два возача искључена су из саобраћаја због учествовања у саобраћају под дејством опојних дрога.

Полицијска управа Приједорапелује на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.