Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Безбједно реализована обезбјеђења више јавних скупова на подручју Полицијске управе Фоча

| Фоча | Понедељак, 31. јул 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча су у периоду од 28 до 30.07.2023. године предузели низ планских  мјера и активности на обезбјеђењу јавних скупова   који су се одржали на подручју надлежности Полицијске управе Фоча.

Наиме, на подручју општине Фоча у наведеном периоду одржан је спортски догађај међународног карактера –номладински фудбалски турнир „Football Friends“ на којем су учешће узеле екипе из Црне Горе, Србије, Македоније, Хрватске и БиХ, а на којем је поред великог броја учесника /око 250/ био и велики број посјетилаца/ око 5.000/.

У суботу, 29.07.2023. године на Тјентишту, општина Фоча, одржан је Ауто-рели АМС РС „Сутјеска 23“ гдје су учешће узеле екипе из Републике Српске на којем је било више стотина учесника и посјетилаца из свих градова Републике Српске. Одржана су и три јавна скупа где су обиљежена  страдања бораца и цивила Републике Српске на Заваиту, општина Фоча, у Миљевини, општина Фоча и  на Рогоју, општине Калиновик, те јавни скуп у Рудом на  дан сјећања страдања Бошњака.

Сви наведени догађаји - јавни скупови протекли су мирно и без инцидената уз максимално ангажовање полицијских службеника Полицијске управе Фоча који су својим присуством, коректности у раду и професионализмом у обезбјеђењу са јасно конкретизованим  пословима и задацима, успјешно извршили обезбјеђење на обострано задовољство и организатора и полицијских службеника.