Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почиње нова школска година, возачи опрезно!

| Градишка | Четвртак, 31. август 2023.

Обзиром да 01.09.2023. године почиње школска 2023/2024. година, када је повећано присуство дјеце у саобраћају, како у зонама школа, тако и на трасама кретања, полицијски службеници ће предузети све активности у циљу заштите најмађих учесника у саобраћају.

Активности ће се предузимати у склопу републичке акције ,,Заштитимо дјецу у саобраћају“, а коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске од 28.08.-29.09.2023. године.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, појачано ће вршити контролу саобраћаја са акцентом на поштовање односа пјешак-возач, брзина кретања возила, техничка исправност аутобуса за превоз ученика, непрописно паркирана возила у зонама школа, а биће санкционисани и сви остали прекршаји који могу да угрозе безбједност најмлађих учесника у саобраћају.

Такође, током мјесеца септембра, за најмлађе учеснике у саобраћају биће одржана предавања у основним школама, а како би се исти упознали са правилима безбједног учешћа у саобраћају.

Полицијска управа Градишка још једном апелује на све возаче моторних возила на максималан опрез у вожњи, нарочито у близини школских објеката, а родитељи да дјецу подсјете на основна правила понашања у саобраћају, као и на посљедице које могу наступити у случају непоштовања саобраћајних правила и прописа.