Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Заштитимо дјецу у саобраћају “ заједничка брига локалне заједнице

| Фоча | Четвртак, 31. август 2023.

Данас је у Центру за културу и информисање  У Фочи са почетком у 12,00 часова, одржан Форум за безбједност грађана општине Фоча где је примарни  циљ одржавања  истог безбједност дјеце као учесника у саобраћају, а све поводом  почетка нове школске године 2023/24 .

Осим представника Полицијске управе Фоча  састанку су присуствовали и представници општине Фоча, актива директора основних и средњих школа на подручју Фоче, Ауто-мото друштва као и представници мјесних заједница.

На Форуму је разговарано о стању безбједности за  првих седам мјесеци текуће године на подручју општине Фоча,а потом о текућој проблематици и изазовима са којима се сусрећу учесници Форума  прије почетка сваке школске године, а који се првенствено односе на стварање повољних услова за безбједно кретање ученика на путу до школе. За унапређење безбједности ученика у саобраћају истакнут је значај обиљежавања постојеће и постављања нове хоризонталне и вертикалне  сигнализације у близини школа.Представници Полицијске управе Фоча упознали су присутне са новим  активности у школској години 2023/2024, а које се односе на  реализацију пројекта „школски полицајац“ чији ће приоритетан задатак бити безбједност дјеце и наставника у школама.

Полицијска управа Фоча апелује на све возаче да кретање својих возила прилагоде потребама дјеце на путу, нарочито када се налазе у близини школских установа, а родитеље подсјећамо на њихову  одговорност у погледу безбједног кретања дјеце у саобраћају.