Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Републичка акција „Заштитимо дјецу у саобраћају“

| Зворник | Четвртак, 31. август 2023.

Полицијска управа Зворникје започела са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, која се организује поводом почетка нове школске године са циљем што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

С обзиром да 01. септембра у Републици Српској почиње нова школска година, у оквиру акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ припадници Полицијске управе Зворник спровешће низ превентивно-едукативних активности које ће имати за циљ заштиту дјеце школског узраста која први пут самостално учествују у саобраћају.

С тим у вези, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су реализовали први дио активности који се односи на обилазак свих школа и упознали се са распоредом извођења наставе, тј. са временом малих и великих одмара и стекли увид када је највеће присуство дјеце на путу од куће до школе и у повратку.

 Такође, у склопу другог дијела активности, полицијски службеници ће одржати едукативна предавања у сарадњи са Ауто мото друштвом Семафор на тему правилног понашања дјеце у саобраћају. Том приликом припадници Ауто мото душтва Семафор ће најмађима дијелити промотивни материјал.

Трећи дио активности, које се спроводе током мјесеца септембра, се односи на појачано присуство полицијских службеникакоји ће вршити регулисање саобраћаја у близини школа и омогућавати безбједан прелазак улице за најмлађе категорије ученика, те појачано радити на евидентирању и санкционисању прекршаја у циљу регулисања саобраћаја, првенствено у зонама школа.

Полицијска управа Зворник апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да буду одговорни у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе и саобраћајне знакове, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћају.