Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Источно Сарајево у оквиру кампање „Заштитимо дјецу у саобраћају“ обиљежила Међународни дан без аутомобила

| Источно Сарајево | Петак, 22. септембар 2023.

Полицијска управа Источно Сарајево, Полицијска станица за безбједност саобраћаја Пале, у склопу планских активности током кампање „Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју организије Министарство унутрашњих послова Републике Српске, обиљежила је данас „22.септембар – Међународни дан без аутомобила“ у Палама.

У обиљежавању Свјетског дана без аутомобила учествовала су дјеца предшколског и школског узраста која су кроз разне активности – рецитовање, цртање саобраћајних знакова кредама на путу, дали свој допринос данашњем дану.

Циљ ове превентивне активности је првенствено заштита дјеце у саобраћају, посебно оних најмлађих, подизање свијести и одговорности код возача, као и кориштење алтернативних превоза бар један дан у години.

У организацији менифестације учествовали су општина Пале, вртићи и школске установе са овог подручја.

Малишане су обрадовали слаткиши које су дијелили представници општине Пале заједно са представницима АМС Републике Срспке и полицијским службеницима.

              Саобраћај је током активности био обуствањен у времену од 11,55 до 12,55 часова и преусмјераван алтернативним путним правцима.