Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Полицијски службеници спријечили лице да скочи у ријеку

| Приједор | Уторак, 26. септембар 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор дана 25.09.2023. године поступили су по пријави да једно лице покушава да скочи у ријеку Сану и брзом интервенцијом спасили један људски живот.
Полицијској управи Приједор око 20,20 часова пријављено је да се на пјешачком мосту код сплава у Приједору налази женско лице са очигледном намјером да скочи у ријеку. Интервенцијом полицијских службеника, на импровизованом носачу моста, испод ограде, затечено је женско лице које у намјери да скочи спречава грађанин држећи је за руку. Брзом реакцијом полицијски службеници су спријечили лице у намјери, те исто извукли на безбједну локацију, а по доласку Службе хитне помоћи лицу је пружена медицинска помоћ.
Полицијски службеници су истог дана око 14,50 часова у близини наведене локације брзом интервенцијом учествовали у спасавању мушког лица које је скочило у ријеку Сану и којег су, уласком у воду, спасила два суграђанина.
Поступање полицијских службеника у оваквим ситуацијама само су доказ више да је спасавање људских живота и помоћ грађанима приоритетан задатак свих припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.