Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Претресом пронађено оружје и муниција

| Приједор | Сриједа, 27. септембар 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, дана 26.09.2023. године, у оквиру акције кодног назива „Калибар“ извршили су заустављање и контролу путничког возила „BMW“ којим је управљао Д.Д. из Оштре Луке.
Током контроле возач је одбио да се подвргне тестирању на присуство опојних дрога у организму, због чега му је по Закону о основама безбједности саобраћаја уручен прекршајни налог. Даљом контролом код истог је пронађен и одузет пиштољ калибра 7,62мм и седам припадајућих метака, те због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ Д.Д. је лишен слободе.
Истог дана уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби Основног суда извршен је претрес стамбених прcоторија у Оштрој Луци које користи осумњичени. Претресом је пронађено и одузето 1.135 метака различитог калибра, једна аутоматска и двије полуаутоматксе пушке и ручна бомба.
У току је рад на комплетирању предмета након чега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор против Д.Д. бити достављен извјештај за почињено кривично дјело.