Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У оперативној акцији „Хорс“ једно лице лишено слободе

| Зворник | Четвртак, 28. септембар 2023.

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Полицијске управе Зворник и полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у оквиру оперативне акције "Хорс" 27.09.2023. године, лишили слободе лице М.С. из Зворника због постојања основа сумње да је извршило кривичо дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ из члана 207. Кривичног законика Републике Српске, у стицају.
Истог дана, по наредби Основног суда Зворник, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, полицијски службеници су извршили претрес лица М.С. и просторија које исто користи. Том приликом код лица је пронађено 5,5 g смеђе прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин, дигитална вага за прецизно мјерење и мобилни телефони.  
Након завршене криминалистичке обраде, лице ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу бити спроведено поступајућем тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.
Акција кодног назива „Хорс“ усмјерена је на спречавање и сузбијање трговине опојним дрогама. Током трајања ове акције, на подручју града Зворника, одузето је око 40 g опојне дроге хероин, двије дигиталне ваге, мобилни телефони и други предмети који могу послужити као докази у кривичном поступку.