Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Одузето 178,8 опојне дроге спид

| Требиње | Четвртак, 28. септембар 2023.

          Полицијски службеници Полицијске управе Требиње документује кривично дјело "Неовлашћена производња и промет опојних дрога" из члана 207. Кривичног законика Републике Српске против лица иницијала Г.П. и М.И. из Требиња.
            Полицијски службеници су 27. септембра 2023. године, након прикупљених оперативних сазнања извршили контролу путничког аутомобила марке „Renault“,тип „Megan“ којим је у тренутку контроле управљало лице иницијала Г.П., док је сувозач било лице иницијала М.И. По изласку из путничког аутомобила лице иницијала М.И. је одбацило једно најлонско паковање, док је претресом наведеног лице пронађено једно најлонско паковање са бијелом прашкастом материјом која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу "спид", укупне тежине 3,8 гр. Претресом лица иницијала Г.П. пронађено је једно најлонско паковање са бијелом прашкастом материјом која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу "спид", укупне тежине 4 гр.
             На лицу мјеста полицијски службеници су извршили увиђај којим су пронашли и привремено одузели једно најлонско паковање са бијелом прашкастом материјом која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу "спид", укупне тежине 170 гр.
            О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило полицијским службеницима да предузму све мјере и радње с циљем документовања кривичног дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“.
            Након увиђаја полицијски службеници су извршили претрес стана и помоћних просторија и путничког аутомобила марке „Renault“, тип „Megan“, које користи лице иницијала Г.П., као и претрес куће, окућнице и помоћних просторија и путничког аутомобила марке „Volkswagen“, тип „Golf“, које користи лице иницијала М.И. код кога је пронађена и одузета једна дигитална вага за прецизно мјерење. Код оба осумњичена су привремно одузети мобилни телефони.
            Активности су реализоване у оквиру оперативне акције „Улица 2023“ која је усмјерена на откривање и документовање кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога.
За осам мјесеци полицијски службеници Полицијске управе Требиње евидентирали су шест кривичних дјела и 74 прекршаја из области злоупотребе опојних дрога.