Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Сриједа, 27. септембар 2023.

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 27.09.2023. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец август 2023. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, замјеник начелника Бранислав Караулац, начелник Oдјељења полиције Горан Рољић и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.
Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Милан Милекић који је истакао да је у августу мјесецу 2023. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град било задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.
Милекић је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 12(15) кривичних дјела што је мање за 20% у односу на упоредни мјесец. Евидентирано је осам кривичних дјела из области општег криминалитета, два из области злоупотребе опојних дрога, једно из области привредног криминалитета и једно против безбједности јавног саобраћаја. Од укупног броја кривичних дјела седам је по непознатом починиоцу и сва су расвијетљена.
У августу мјесецу 2023. године евидентирано је 16(12) случајева нарушавања јавног реда и мира, више за четири или 33,3% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 17(13) прекршаја, више за четири прекршаја или 30,8%.
Што се тиче безбједности саобраћаја, Милекић је истакао да су евидентиране 34(24) саобраћајне незгоде, више за 10 незгода или 41,7%. Евидентирано је 11(12) саобраћајних незгода са настрадалим лицима, и то једна са погинулим лицем и 10 са лакше повријеђеним лицима, док није било евидентираних саобраћајних незгода са теже повријеђеним лицима. У саобраћајним незгодама једно лице је смртно страдало, док je 12 лица задобило лакше тјелесне повреде.
Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја су искључена 123 возача, од чега највише због вожње под утицајем алкохола - 110 возача. Такође, из саобраћаја је искључено 31 возило.