Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Превентивна кампања „Возачи,школа је за нас, опрез је за вас!“

| Фоча | Петак, 29. септембар 2023.

Полицијски службеници Полицијске станице Вишеград су 28.09.2023. године у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва реализовали превентивно-едукативне активности  за ученике нижих разреда Основне школе „Вук Караџић“, под називом „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ .
Реализоване активности имају за циљ да се дјеци школског узраста укаже на значај поштовања правила безбједног учествовања пјешака у саобраћају, поштовање свјетлосних сигнала на семафору за регулисање кретања, као и безбједног прелажења улице преко  пјешачког прелаза.
Основна правила понашања у саобраћају за ученике првих  и других  разреда на дјеци прилагодљив начин презентовали су полицијски службеници и представници Ауто-мото друштва уз подјелу промотивног материјала у виду бојанки /на ранцу за патике/ и воштаних бојица те  рефлектујући материјал /наруквице/.
Полицијски  службеници су такође у Вишеграду, у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва Вишеград, обиљежили Европску седмицу мобилности 22.09.2023. године, као и  свјетски дан без аутомобила, којом приликом је била  затворена улица Краља Петра у Вишеграду, а све ради смањења загађења зрака, кроз реализовање активности са дјецом основних школа и вртића из те општине.