Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Захваљујући доброј сарадњи са полицијским службеницима из МУП-а БПК Горажде пронађени извршиоци кривичних дјела

| Фоча | Петак, 29. септембар 2023.

      Полицијски службеници Полицијске управе Фоча  су приликом поступања по планским активностима у оквиру акције „Шума 2023“ заједно са радницима шумског газдинства на лицу мјеста извршења кривичног дјела затекли четири лица.
Наиме, 28.09.2023. године око 17,25 часова, дежурној служби Полицијске станице Фоча обратио се полицијски службеник да је приликом поступања по планским мјерама и активностима у оквиру акције „Шума 2023“ у мјесту Хумка, општина Фоча, заједно са радником Шумског газдинства „Маглић“, затекао четири лица са моторним тестерама у сјечи буковог огрева. Приликом контроле затечених лица од стране полицијског службеника, који је утврдио да лица не посједују никакву документацију, лице иницијала М.Е. је држећи у руци турпију за оштрење ланца кренуо ка раднику шумарства који је успио да избјегне непосредан напад, након чега су се са два возила „VW Kombi“удаљили са лица мјеста.
Захваљујући доброј сарадњи и координацији са полицијским службеницима МУП Босанско-подрињског  кантона Горажде, на територији општине Горажде, истог дана око 18,25 часова у мјесту Оглечевска ријека,  заустављен је и контролисан возач возила „VW Kombi“ Р.Џ., док су се у возилу налазила још два путника, лица иницијала  С.С. и Р.М., а у возилу је пронађено буково огревно дрво.
О догађају је обавјештен дежурни тужилац надлежног тужилаштва Требиње, који се изјаснио да полицијски службеници предузму мјере и радње на расветљавању кривичног дјела „Крађа“ и „Угрожавање сигурности“. Даљи рад на документовању  наведених кривичних дјела је у току.