Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници поступају по пријави ИВЗ

| Приједор | Субота, 30. септембар 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузимају све потребне мјере и радње на расвјетљавању кривичног дјела „Оштећење и одузимање туђе ствари“ које је почињено током ноћи у Приједору на штету Исламске вјерске заједнице. 

Полицијској управи пријављено је да испред вјерског објекта Чаршијска џамија у Приједору и мезарја Скела недостају заставе Исламске вјерске заједнице.

О свему је је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу „Оштећење и одузимање туђе ствари“.

На подручју града Приједора у овој години није забиљежен ниједан напад на повратнике, нити су такви догађаји пријављени полицији, како су то објавили поједини медији Федерације БиХ.

Полицијска управа Приједор у сарадњи са надлежним тужилаштвом и другим субјектима на локалном нивоу учествује у реализацији Акционог плана превенције инцидената и кривичних дјела почињених из мржње и предрасуда на подручју града Приједора и осуђује сваки вид покушаја дизања националних тензија пласирањем нетачних информација у јавност. 

Позивамо представнике медија на професионално и објективно информисање, објављивањем тачних и провјерених информација, јер је адекватан одговор на све узроке инцидената у заједници и стварање повољног безбједносног амбијента, заједнички циљ свих грађана.